Nieuwsbrief 2017-2

Augustus 2017

 

Beste mensen,

Ook de komende maanden staan er weer een aantal interessante bijeenkomsten op het programma van de Heemkundige Kring De Bevelanden. Met onze nieuwsbrief willen we een groter bereik hebben.
Naast de leden zal deze nieuwsbrief voortaan ook gestuurd worden naar gemeenteraads- en collegeleden op de Bevelanden, alsmede naar een groot aantal mensen die mogelijk belangstelling hebben voor de geschiedenis van dit gebied. Iedereen is van harte welkom. Kom gewoon eens een keertje kijken en luisteren bij een activiteit.

 

Buiten-Bevelandse excursie

Op zaterdag 23 september hebben we onze jaarlijkse buiten-Bevelandse excursie. Deze keer gaan we naar Zierikzee. Om 13.30 uur starten we bij de Stads- en Commerciewerf, Vissersdijk 2 te Zierikzee voor een bezoek aan de scheepsrestauratiewerf van dit museum.
 

Om 15.30 uur volgt er een stadsrondleiding door Zierikzee met enkele gidsen. Deelname is gratis. Opgeven kunt u per e-mail bij info@hkdebevelanden.nl of telefonisch bij Gerard van der Wal, tel. 0113-601685. Meer informatie vindt u op onze website: http://www.hkdebevelanden.nl/agenda-2017

 

100 jaar algemeen kiesrecht

Een datum die u alvast kunt noteren is vrijdag 13 oktober. Om 19.30 uur houdt Jan Zwemer in Verenigingsgebouw Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14 in Kloetinge een lezing over 100 jaar algemeen kiesrecht op de Bevelanden.

 

Facebook

De Heemkundige kring De Bevelanden is sinds enkele maanden ook te vinden op Facebook en Twitter. Op Facebook vindt u bijna dagelijks kleine berichtjes en foto’s over de geschiedenis van de Bevelanden. Vaak heel persoonlijke verhalen van mensen. Via deze links zijn we te vinden:

Facebook:     
https://www.facebook.com/HeemkundigeKringDeBevelanden/

Twitter:           
https://twitter.com/HeemkundeBev

 

Een terugblik

Op zaterdag 22 juli was er een excursie naar de slikken bij Rilland waaraan ruim 50 mensen deelnamen.
 

         


Bekijk het PZC-verslag hier: http://www.pzc.nl/bevelanden/historie-voelbaar-en-zichtbaar-op-slikken-bij-rilland~a39a6f4f/