Nieuwsbrief 2018-2

Beste mensen,

Speciaal op verzoek van senioren organiseren we een middag-lezing. Op donderdagmiddag 15 maart van 14.30 tot 16.30 uur vertelt de Goese oud-wethouder Charles Linssen over zijn recentelijk verschenen fotoboek over Zeeland.

Deze lezing is in de Zorggroep Terweel, Joannaplantsoen 1 te Goes.

 

Jaarvergadering

U kunt alvast de datum voor onze jaarvergadering noteren: vrijdag 20 april om 19.30 uur in Verenigingsgebouw Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14 te Kloetinge.

Tevens is er dan een lezing van journalist Kees Slager over zijn recentelijk verschenen boek over de geschiedenis van Tholen.

 

Oproep Annie M.G. Schmidt

De bekende kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt heeft haar jeugd in het Zeeuwse Kapelle doorgebracht. In 2017 was het 100 jaar geleden dat ze is geboren. AvroTros is bezig met een documentaire over haar leven. Daarvoor zoeken ze beeldmateriaal (film en foto) over haar jeugdjaren.

Dat  kunnen bijvoorbeeld ook schoolfoto’s zijn. Heeft u nog beeldmateriaal? Dan horen we dat graag bij de secretaris van de Heemkundige Kring, tel. 0113-227311 of per email info@hkdebevelanden.nl

 

Genealogische en Heemkundige Markt in Kapelle

Op zaterdag 24 maart in dorpshuis De Vroone, C.D. Vereekestraat 74 te Kapelle is er van 10.00 tot 16.00 uur een Genealogische en Heemkundige Markt. Ook de Heemkundige Kring de Bevelanden is daar aanwezig.

 

Vervoer

Het blijkt dat vooral oudere leden het met name in de wintermaanden moeilijk vinden om naar onze avondbijeenkomsten te komen. Indien u vervoer wenst kunt u de secretaris bellen: 0113-227311 of een email sturen: info@hkdebevelanden.nl We kunnen dan proberen voor vervoer te zorgen.

 

Sociale media

De Heemkundige kring De Bevelanden is ook te vinden op Facebook en Twitter. Op Facebook vindt u bijna dagelijks kleine berichtjes en foto’s over de geschiedenis van de Bevelanden. Vaak heel persoonlijke verhalen van mensen. Via deze links zijn we te vinden:

Facebook:      https://www.facebook.com/HeemkundigeKringDeBevelanden/

Twitter:           
https://twitter.com/HeemkundeBev