Munitiedump in Zeeland

Munitiedump in Zeeland: weet u meer? De Provincie Zeeland vraagt uw hulp.

De vondst van grote hoeveelheden munitie in Cadzand zullen u vast niet ontgaan zijn. Deze vondsten zijn het bewijs van de roerige geschiedenis van Zeeland. Ook blijkt hieruit hoe belangrijk het is om te weten waar er munitie ligt in de bodem.

De Provincie Zeeland maakt een kaart met gebieden van Niet Gesprongen Explosieven (NGE) en munitiedumpplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze kaart kan de overheid gebruiken wanneer er een bouwproject gestart wordt. Om te kunnen achterhalen waar er zich mogelijk nog NGE en munitie kan bevinden, richten wij ons deels op mensen die de oorlog hebben meegemaakt, voornamelijk ouderen in verzorgingstehuizen. Een medewerker van de Provincie bezoekt daarom de komende weken de Zeeuwse verzorgingstehuizen.

Daarmee hopen wij een goed beeld te krijgen van dumpplaatsen. Maar ook uw kennis en hulp kunnen we goed gebruiken. U bent immers de specialist op het gebied van (bodem) geschiedenis. U kunt uw kennis op een bijzondere manier met ons delen, namelijk door een speciaal ontwikkeld tekenpakket via internet in de vorm van een GIS (Geographic Information System) kaart. Deze digitale kaart is uitsluitend voor heemkundigen ontwikkeld. Op de kaart kunt u de aandachtsgebieden gemakkelijk en snel intekenen en een korte beschrijving toevoegen.

Uw kennis kan een bijdrage leveren aan een veiligere leef- en werkomgeving voor de Zeeuwse bevolking. Als u informatie heeft die van belang is, zouden wij het erg op prijs stellen dat u dat kenbaar maakt via de kaart of door contact op te nemen met de projectmedewerker.

De site kunt u vinden door onderstaande link in uw zoekbalk te kopiëren:

http://zldags.zeeland.nl/geoweb31/viewer/Viewer.aspx?Site=Explosieven

User: hkk Wachtwoord: kkh

Volg de verdere instructies.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:


Hilanda de Bruine, Projectondersteuner NGE & Munitiedumpplaatsen
tel. (0118) 63 1053 (telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur)
e-mail ham.de.bruine@zeeland.nl

of Peter Michielsen, Projectleider NGE & Munitiedumpplaatsen,
tel. 0118-631950
e-mail munitiedump@zeeland.nl