Agenda

Activiteiten 2022
(Onder voorbehoud van corona-maatregelen)
 
In verband met mogelijk geldende coronamaatregelen en maximum aantal bezoekers verzoeken wij u zich vooraf op te geven voor onze bijeenkomsten. Het liefste per e-mail naar info@hkdebevelanden.nl, maar indien u dat niet hebt, kan het ook telefonisch naar 06-19587240.

Door bepaalde coronamaatregelen of het aantal beschibare zitplaatsen is het mogelijk dat wij bij onze lezingen slechts een beperkt aantal bezoekers mogen toelaten. Om die reden is het raadzaam dat u zich vooraf aanmeldt per e-mail, zoals hierboven al vermeld, naar info@hkdebevelanden.nl  Zodra het maximum aantal aanmeldingen bereikt is worden de overigen op een reservelijst geplaatst, voor als er iemand uitvalt. Alle aanmeldingen worden geregistreerd op datum ontvangst, waarbij leden van de Heemkundige Kring De Bevelanden voorrang hebben.

---

Vrijdag
10
juni
2022Lezing over de Zeeuwse spoorlijn door Jan van der Male

Plaats: Buurthuis De Pit, Appelstraat 2a te Goes.
Aanvang: 19.30 uur

Dit is een gezamenlijke activiteit van de Heemkundige Kring De Bevelanden en de Vrienden van het Historisch Museum De Bevelanden te Goes.
Jan van der Male is de schrijver van het boek ‘De Zeeuwse Lijn’, de geschiedenis van de Zeeuwse spoorlijn.

 

Zaterdag
2
juli
2022

 Frank de Klerk (foto/uitsnede PZC/Willem Mieras)
  [foto P.Louisse volgt]Dorpswandeling door Baarland met Frank de Klerk en Piet Louisse

Plaats: (VERZAMELPUNT) St. Maartenskerk, Slotstraat 3 te Baarland.
Aanvang: 13.30 uur

Twee ervaren gidsen/dorpsbewoners nemen ons mee in de rijke geschiedenis van Baarland. Tijdens de rondwandeling door dit mooie dorp zullen zeker de monumentale kerk en het kasteel niet ontbreken.

 

Donderdag
middag
17
november
2022


 

Lezing door mr. Gerard Smallegange over de Baronie en de  polders van Borssele.

Plaats: de Catharinakerk, Plein 66, Borssele.
Aanvang: 13.30 uur

De Baronie en de polders van Borssele verdwenen in 1530 in de zee. Rond 1615 werden ze weer ingepolderd door de stad Goes, die daarvoor het ‘drijvende land’ had gekocht.

 

Woensdag
7
december
2022

Lezing archeologische vondsten door Karel-Jan Kerckhaert.

Plaats: Dorpshuis Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14 te Kloetinge
Aanvang: 19.30 uur

De archeoloog voor de Bevelanden Karel Jan Kerckhaert houdt de traditionele lezing   over de opgravingen van het afgelopen jaar.