Agenda

Activiteiten 2022
(Onder voorbehoud van corona-maatregelen)
 
Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen kunnen er wijzigingen in het programma komen. Deze zullen dan op deze pagina bekend worden gemaakt. Vooralsnog behoeft u zich niet op te geven voor de lezingen en geldt er geen maximaal aantal bezoekers.
 

Donderdag
8
september
2022

 
Dennis van Nieuwenshuijzen bij Fort Ellewoutsdijk

Lezing over de Werken aan de Westerschelde, Het Fort Ellewoutsdijk en de Vesting en kustbatterij van Terneuzen in de periode 1833-1920 door militair-historicus Dennis van Nieuwenhuijzen

Plaats: M.J. van Hattumhuis, Zomerstraat 16, Ellewoutsdijk

Aanvang: 19.30 uur

In deze lezing wordt stil gestaan bij het ontstaan en de ontwikkeling van deze Zeeuwse verdedigingsstelling, van de eerste plannen in 1833 tot haar opheffing. Op welke manier heeft de ontwikkeling in de oorlogsvoering en een voortdurende politieke discussie bijgedragen aan het opheffen van beide verdedigingswerken. 

 

Donderdag
middag
13
oktober
2022


 

Lezing door Matty Verkamman over historie Noord-Beveland

Plaats: Katse Kerk, Kerkstraat 3, Kats.
Aanvang: 19.30 uur

Matty Verkamman is mede-auteur en uitgever van het recentelijk verschenen omvangrijke boek over de geschiedenis van Noord-Beveland.

 

Donderdag
middag
17
november
2022


 

Lezing door Henk de Kunder en Marius Vrijlandt. over de Baronie en de  polders van Borssele.

Plaats: de Catharinakerk, Plein 66, Borssele.
Aanvang: 13.30 uur

De Baronie en de polders van Borssele verdwenen in 1530 in de zee. Rond 1615 werden ze weer ingepolderd door de stad Goes, die daarvoor het ‘drijvende land’ had gekocht.

 

Woensdag
7
december
2022

Lezing archeologische vondsten door Karel-Jan Kerckhaert.

Plaats: Dorpshuis Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14 te Kloetinge
Aanvang: 19.30 uur

De archeoloog voor de Bevelanden Karel Jan Kerckhaert houdt de traditionele lezing   over de opgravingen van het afgelopen jaar.